Primijetili ste da se auto ljulja više nego inače, čujete lupkanje dok prelazite preko rupa, a auto baš ne drži zavoj kao i prije? Jeste li razmišljali da je možda vrijeme za provjeru amortizera na vašem limenom ljubimcu?

Ispravnost amortizera trebala bi se provjeravati svakih 20.000 km, a preporučena izmjena istrošenih amortizera je svakih 80.000 km. Naravno, stvarna kilometraža može varirati s obzirom na tip vozila, uvjete na cesti i stil vožnje vozača. Jeste li znali da je vožnja s lošim amortizerima opasna za vas i vaše putnike? Interesantan je podatak da vožnja u automobilu s istrošenim amortizerima produžuje put kočenja pri brzini od 100 km na sat za 7 metara! (da, dobro ste pročitali, čak 7 metara!) Osim vaše osobne sigurnosti, s lošim amortizerima možete oštetiti i druge dijelove svog limenog ljubimca. Najčešće stradaju ostali dijelovi koji su direktno vezani na amortizere, uništavajući dio po dio kompleksnog sustava ovjesa i upravljanja. Nije ništa manje važno napomenuti i ubrzano i neravnomjerno trošenje pneumatika (vidi sliku), generirajući dodatni trošak povrh postojećeg.

Zato bolje odmah spriječite dodatne troškove i zamijenite istrošene amortizere!

Nije nužno uvijek problem s amortizerom. U tom skrivenom dijelu automobila postoje i ležajevi amortizera i zaštitne gume. Kvar na ležaju amortizera možete najčešće prepoznati po lupkanju kada se vozite po laganim neravninama ili kod skretanja. Vrlo je važno ako čujete taj zvuk, da što prije provjerite o čemu se radi i otklonite kvar, jer zanemarivanje problema može dovesti i do oštećenja samog amortizera i nepotrebnog povećanja troškova popravka.

Ležajeve amortizera koje vam nudimo su Monroe, Febi ili Sasic. Ako je došlo vrijeme za zamjenu amortizera nemojte zaboraviti i na zaštitne gume koje vaše amortizere čuvaju od prašine, kiše i snijega, točnije svih vanjskih utjecaja i atmosferilija. Naša preporuka je uvijek Monroe, Sasic ili Optimal. Svi želimo imati u automobilu kvalitetne dijelove, a da si ih možemo priuštiti. Naša prva preporuka je uvijek Monroe, a druga Optimal.

Monroe je jedan od vodećih svjetskih proizvođača amortizera za prvu ugradnju i postprodaju. Proizvođači automobila kao što su: Mercedes, BMW, Audi, VW, Opel, Renault i mnogi drugi prepoznali su kvalitetu Monroe amortizera i odabrali ih za prvu ugradnju mnogih svojih modela automobila.

Optimal je jedan od vodećih njemačkih brendova autodijelova, kako za amortizere, tako i za ostatak svojeg asortimana. Odnosom cijene i kvalitete mnogim kupcima je dobar izbor za zamjenske dijelove u postprodaji.

Sve dijelove koji su vam potrebni za servis možete naručiti putem webshopa www.autokreso.hr. Nema više vožnje do poslovnice po suncu, kiši, snijegu, ledu i čekanja u redu. Iz udobnosti svog doma, za vrijeme pauze na poslu ili dok planinarite : ), s mobilnog uređaja odaberite vozilo na webshopu i naručite potrebne auto dijelove.

Dijelovi će biti dostavljeni na željenu adresu, a na vama je samo da ih preuzmete i zajedno s vašim autom odvezete na servis.

U slučaju da nešto od dijelova ne odgovara nemojte biti zabrinuti, uvijek ih možete vratiti i zamijeniti u roku od 14 dana. A za sva pitanja i pomoć tu su uvijek za vas stručni djelatnici autokreso.hr. Vaš Auto Krešo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

[]
1 Step 1

Pošalji upit

Ime i prezime
Telefon
Broj šasije
Komentar
0 / 200


Previous
Next
FormCraft - WordPress form builder
""
1
Sve za servis

Pripremate se za servis vašeg ljubimca? Želite ponudu sa svim potrebnim dijelovima za servis? Ispunite niže navedeni upitnik i poslat ćemo Vam našu najbolju ponudu.

Ispunite podatke:


Model vozila
Snaga motora (KW)

Broj prijeđenih km
Radni obujam motora

Broj šasije (opcija za ispuniti)

Telefon

Navedite nam problem na vašem vozilu, ili razlog slanja online obrasca.

Kratka napomena ...
0 /


Previous
Next
FormCraft - WordPress form builder
[]
1 Step 1

Upit o proizvodu

Naziv proizvoda
Šifra artikla
Broj šasije
Ime i prezime
Telefon
Komentar
0 / 200


Previous
Next
FormCraft - WordPress form builder