Došlo nam je proljeće, svaki dan je sve duži priroda se zeleni i zove nas u posjet. Tako su Marko i Tatjana odlučili otići na izlet za vikend. Tatjana je, poznavajući Marka i njegove nauke održavanja auta, postavila samo jedno pitanje: “Hoćemo li stići tamo bez kvara?”. Na što je Marko samo odgovorio: “Ne brini Mica, sve je super!” Odlazeći iz dvorišta auto je proizveo čudan zvuk, poput cviljenja, ali se odmah iza toga smirio. Marko je to, kao i inače, odlučio ignorirati.

Kod parkiranja ispred firme zvuk se vratio i to nešto glasnije nego prvi put. Srećom, upravo tamo se našao i njegov prijatelj mehaničar KREŠO. Zabrinutim glasom mu je rekao: “Marko, ovo zvuči ozbiljno. Kada si zadnji put mijenjao zupčasti remen?”

Marko je odgovorio: ” Ma nije to ništa, samo ga treba malo podmazati.”

KREŠO je, zgrožen odgovorom, počeo objašnjavati.

Zupčasti remen je potrošni dio, ima svoj rok trajanja i ovisno o vozilu ne bi trebao biti u uporabi duže od 5 godina. Sustav razvoda sastoji se od natezača i rolica koji brinu o napetosti i usmjerenju remena, koje također s radom motora troše. Remen osigurava savršeno pravovremeno otvaranje usisnih i ispušnih ventila, a u slučaju pucanja dolazi do velike štete na motoru vozila.  Jedino što je Marko čuo je da je jeftinije zamijeniti remen nego sanirati štetu nastalu pucanjem.

“Ej, Marko, viknuo je Krešo, pa na www.autokreso.hr ti je ovaj tjedan akcija na Setove zupčastog remena! Uz 40% popusta kupiti ćeš kvalitetan set i biti će ti isporučen na kućnu adresu.”

Marko je odmah naručio remen sa svog mobilnog telefona, dobio ga je sutra na kućnu adresu i isti dan odvezao auto Kreši na izmjenu. Došao je vikend i Tajana nije mogla vjerovati da se auto nije pokvario putem, a Marko još sretniji jer je ovaj put povratak kući bio ugodan.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

[]
1 Step 1

Pošalji upit

Ime i prezime
Telefon
Broj šasije
Komentar
0 / 200


Previous
Next
FormCraft - WordPress form builder
""
1
Sve za servis

Pripremate se za servis vašeg ljubimca? Želite ponudu sa svim potrebnim dijelovima za servis? Ispunite niže navedeni upitnik i poslat ćemo Vam našu najbolju ponudu.

Ispunite podatke:


Model vozila
Snaga motora (KW)

Broj prijeđenih km
Radni obujam motora

Broj šasije (opcija za ispuniti)

Telefon

Navedite nam problem na vašem vozilu, ili razlog slanja online obrasca.

Kratka napomena ...
0 /


Previous
Next
FormCraft - WordPress form builder
[]
1 Step 1

Upit o proizvodu

Naziv proizvoda
Šifra artikla
Broj šasije
Ime i prezime
Telefon
Komentar
0 / 200


Previous
Next
FormCraft - WordPress form builder